Jdi na obsah Jdi na menu
 


Balíček sušenek

5. 8. 2016

BALÍČEK SUŠENEK.
Slečna čekala na nástup do letadla na jednom velkém letišti.
Protože bylo ještě třeba čekat déle, rozhodla se, že si koupí nějakou knihu. Zároveň si koupila i balíček sušenek. Pohodlně se usadila a začala číst, rozhodnutá zkrátit čas a trochu si přitom odpočinout. Na vedlejším sedadle vedle balíčku se sušenkami si jeden muž otevřel časopis a začal ho číst. Když si ona vzala první sušenku, muž si také vzal jednu. Cítila se pobouřená tímto chováním, ale neřekla nic, myslíc si: “To je ale drzoun!”
Pokaždé, když si ona vzala sušenku, muž udělal totéž.
Štvalo jí to čím dál víc, ale nechtěla vyvolat scénu. Když už zůstávala poslední sušenka, pomyslela si: “A co udělá ten moula teď?” Muž vzal poslední sušenku, rozlomil ji napůl a dal jednu jí.
...Teda, to už bylo příliš ...Byla hrozně rozčílená! V tom momentě potlačila zlost, chytla svou knihu a svoje věci a naštvaná odešla do nástupní haly.
Když se usadila na svoje sedadlo v letadle, otevřela svou tašku a ... s obrovským překvapením objevila svůj balíček sušenek uzavřený a nedotknutý !!!
Udělalo se jí úplně zle! Nechápala, jak se mohla tak zmýlit.... Zapomněla, že si svůj balíček se sušenkami nechala v tašce.. Muž se s ní podělil o své sušenky bez problémů, bez námitek, bez jakéhokoliv vysvětlování... a přitom ona se stále v duchu rozčilovala, myslíc si, že jí drze bere sušenky.... a teď už neměla žádnou možnost, aby mu to vysvětlila, a nebo se mu omluvila...

Jsou čtyři věci, které se nedají nikdy vrátit
KÁMEN, který jsme už hodili...
SLOVO, když už jsme ho vyslovili...
PŘÍLEŽITOST, kterou jsme už propásli...
a ČAS který už uplynul...