Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cizrna na paprice podle Magdy

26. 1. 2016

Cizrna na paprice podle Magdy

Za 25  minut je jídlo na stole ;-)

Potřebujeme:  1PL oleje

1 větší cibuli

1 pórek

1 sojová šlehačka na vaření  Alpro Soya např.z Tesca

1 plechovku cizrny ( ideálně Bonduelle v páře 425 ml, sůl dle potřeby- opatrně nepřesolit! 

 sojová omáčka Shoyu- ne chemické náhražky 

pepř dle chuti

1 vrchovatá  PL sladké červené mleté papriky

1 kostka vegan zeleninového bujonu

 1PL ovesných vloček

4PL hrašky ( nebo hladké mouky)

případně ke konci vaření Solamyl rozpuštěný v troše studené vody na finální dohuštění, kdyby se nám to zdálo řídké.

1 l vody

Do hrnce dáme lžíci oleje a osmahneme cibuli nakrájenou na jemno tak aby zesklovatěla - na malém plamínku aby se nepřipálila a nezhnědla. Přidáme mletou papriku a 1PL  mouky a jen velmi  krátce osmahneme, několik vteřin za stálého míchání, aby paprika nezčernala a nezhořkla. Zalijeme vroucí vodou, rozmícháme a přidáme pórek nakrájený na tenká kolečka. Vhodíme bujon, rozmačkáme, rozmícháme, ochutnáme a dosolíme,  přidáme vločky a hrašku ( mouku) necháme povařit celkem cca 15-20 min.Kdo má raději pórek křupavější přidáme ho až po 5-10 minutách vaření po zahuštění.

Otevřeme plechovku a vsypeme do uvařené omáčky polovinu celé cizrny. Druhou polovinu rozmačkáme v plechovce vidličkou a tím vše ještě trochu zahustíme. Cizrna je už vařená, takže není nutné ji dlouho dál vařit. Dochutíme pepřem, případně solí a sojovou omáčkou SHOYU .Již nevaříme.

  Příloha – houskové  knedlíky, rýže i těstoviny, v případě že nic nemáme tak i s rohlíkem či chlebem je to dobré. Kdo má rád brusinky jsou výborným doplňkem. Na talíři zdobíme na tenko nakrájeným pórkem nebo zeleným dle chuti.  Pokud máme TEMPEH, ROBI, KUKUŘÍZEK nebo uzené tofu nahradí nám maso. Vložíme jej jen prohřát na chvíli do hotové omáčky. Nevaříme, hlavně u tempehu je to škoda.

Kdo má rád hodně cizrny- může dát dvě plechovky. Každý musí vyzkoušet  jak mu to bude chutnat nevíce.

Z této dávky jsou 4 velké porce. Obměnou je přidání citronové šťávy a máme omáčku druhý den na kyselo, aby nebyl stereotyp ;-)

Mě chutná s brusinkami.

cizrna-na-s.jpg

 

 

 

 

 

1465391_10200095923399158_707824023_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

dscf7509up.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář