Jdi na obsah Jdi na menu
 


DROBENKOVÝ OVOCNÝ KOLÁČ

11. 8. 2010

Drobenkový koláč

 
2 skleničky polohrubé mouky
1 sklenička cukru krupice
1/2 Hery - nebo jiného rostlinného tuku pokojové teploty
2 vejce
3/4 skleničky mléka
1 prášek do pečiva
ovoce dle chuti 
olej a hrubá mouka na vysypání plechu
moučkový cukr na posypání
 
-------------------------------------------------------
 Z mouky, cukru a tuku uděláme drobenku. Odebereme si stranou jednu skleničku na závěrečné posypání a do zbytku přidáme: vejce, mléko a prášek do pečiva.prášek ne přímo k léku, vyšuměl by a nekypřil by... Rozděláme řídké těsto. Vysoký černý plech vymažeme tukem,( nebo olejem) a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme těsto a poklademe ovocem. Navrch posypeme rovnoměrně drobenku ze skleničky. Pečeme asi 1/2 hodiny - podle trouby. Koláč by měl mírně zezlátnout. Že je pečený, poznáme jako u všech podobných podle toho, že okraje mírně odstávají od plechu. Hotový pocukrujeme a už teplý ohutnáváme ;-)  POZOR - množství je na plech do klasické plynové trouby. Pokud máte plech přes celou šířku el. trouby bude nižší, či ho bude málo! lépe dávku o něco zvětšit.

Obrazek