Jdi na obsah Jdi na menu
 


Guláš bez míchání

7. 9. 2007

GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ

1 kg vepřového masa-nejlepší plec ( ale hodně masitý až moc)  bohatě stačí 500-600g masa a ostatní množství dodržet

3 větší cibule

5 stroužků česneku

2 čajové lžičky gulášového koření( může být i 1 Kari)

3 čajové lžičky sladké papriky

3 polévkové lžíce Solamylu

sůl

pepř

2 masoxy

feferonka

0,75 - 1 litr vody

----------------------------------------------------------------------

Maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, promíchat, masoxy rozpustit v malém hrnečku a pak dolít do 1 litru celkového množství vody.

Vše dáme do pekáče, lepší je "simaxová"miska( varné sklo), přikryjeme alobalem a pečeme na 250 stupňů asi 1,5 hodiny.

NEDOLÍVAT VODU , NEMÍCHAT, NENAKUKOVAT, NESUNDÁVAT ALOBAL!!!  :-)

Výborné s chlebem, těstovinami,rýží i knedlíkem.

Chuť je  úplně jiná, než klasický vepřový guláš. Je výborný!!!

 
 

Portrét