Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hlívový guláš

26. 1. 2016

HLÍVOVÝ GULÁŠ  

 10372164_10200969732283834_8116542075984010871_n.jpg

 

1 - 2 balení hlívy (Lidl)

2 velké cibule

1-2 PL oleje

2-3  vrchovaté PL gulášového koření

sůl, pepř

špetka mletého kmínu

1,5 l vody

voda dle potřeby na rozmixování nohou

 3 - 4  PL hrašky, nebo hladké mouky ( podle jak hustý nám chutná, nutno vyzkoušet) 

 

hraška by se měla vařit 20 minut ( stejně jako mouka, aby byla lépe stravitelná)

1 menší syrová brambora nastrouhaná na jemno (ještě na zahuštění)

 

Hlívu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky jen klobouky.

Tuhé nohy nakrájíme na kousky a dáme stranou.  

Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na  oleji až začne mírně zlátnout. Nenechat ztmavnout bylo by to hořké!

K cibuli dáme koření a za stálého míchání jen pár vteřin na mírném ohni restujeme. Ne déle hned se to koření připálí! Zalijeme  vroucí vodou, osolíme, vhodíme hlívu ( klobouky na nudličky) a pod pokličkou na mírném ohni vaříme. Po chvíli přidáme nastrouhaný brambor který to zahustí, hrašku nebo mouku rozmíchanou v troše vody a zahustíme do finální podoby a dál vaříme. Mezitím si rozmixujeme nohy hlívy s trochou vody dle potřeby- aby vznikla jemná hmota, kterou přidáme do hrnce.

 Já vařím do změknutí hlívy cca 20-30 minut. 

Pokud se nám nelíbí výsledná barva, můžeme přidat trochu červené mleté papriky rozmíchané v troše oleje a nechat krátce projít varem. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář