Jdi na obsah Jdi na menu
 


1 balíček piškotů

2 vanilkové pudinky
1 kg jablek
2 dcl cukru krupice- nebo podle chuti...
Granko na posypání
dortová forma s odendavacím dnem, (nebo skleněná mísa, ale nemám vzkušeno vyklopení!)
-----------------------------------------------------
Umytá jablka oloupeme, vykrájíme a rozkrájíme na větší kousky. Vaříme v půl litru vody do měkka, až se mírně rozvaří.
V dalším hrnci uvaříme v 1/2 l vody dva pudinky a přidáme cukr - vznikne nám želé.
Obě hmoty ještě horké  smícháme dohromady.
Dortovou formu nebo mísu vypláchneme studenou vodou( pro lepší vyklopení)  a do mokré naskládáme vrstvu piškotů bříškem dolů- - to bude hořejšek dortu. Polijeme pudinkovo jablečnou hmotou a dáme další vrstvu piškotů, znovu pudink a na konec piškoty- to bude spodek dortu. Můžeme proložit ještě i jiným ovocem dle chuti - banán, jahody,višně..
Vychladlý dort dáme i s formou do lednice na 24 hodin.  Zatuhlý dort opatrně vyndáme z formy, krájíme na kousky, bohatě zdobíme šlehačkou a sypeme Grankem. Je to osvěžující dezert s osobitou chutí a můžeme tak zpracovat i nepěkná jablka.