Kuřecí kapsa se syrečkem
Kuřecí kapsa se syrečkem
3 kuřecí prsní řízky
2 syrečky kulaté
3 plátky anglické slaniny
sůl,pepř
hladká mouka,vejce- osolené-rozšlehané, strouhanka /na obalení
Kuřecí řízek očistíme,(není třeba ani klepat, nebo jen lehce a mírně) a podélně po delší straně rozkrojíme delším ostrým nožem tak aby spojená zůstala rovnější strana. Necháme spojeno asi jen na 1.5 cm při té rovnější straně. Dlaní přiklopíme celý řízek- přidržujeme si ho,řežeme vodorovně s prkýnkem a cítíme, kde zrovna nůž řeže. .Rozevřeme jako knihu. Osolíme ze všech stran.Opepříme dle chuti.
Pokud je syreček moc vysoký- musíme jej rozpůlit. Jinak by se do masa nevešel.
Vložíme rozpůlený syreček zabalený do anglické.
Zavřeme a okraje řízku sklepeme paličkou k sobě -takový lem asi 1cm,jak to jde...- aby maso drželo u sebe.
Obalíme v mouce, vejci a srouhance a smažíme na pánvi. Předem olej rozehřejeme a dáváme až do rozpáleného. Z každé strany stačí tak 4 minuty. Nepřipálit, ale ani nesušit moc dlouho. Kuřecí je pak tuhé.
Syreček uvnitř se rozteče, takže když zakrojíme, je krásně táhlý-" medový" :-)
Podáváme s bramborem a tatarkou.
Dobrou chuť!
zapít pivem samozřejmě...
Obměna nápně : klasika- šunka, plátkový sýr
šunka, sýr a podušené žampiony-osolené
kapsu uvnitř můžeme vymazat hořticí
U těchto náplní řežeme kapsu od vyšší užší strany, špičatým nožem- vykošťovákem-je tenčí (širokým by to nešlo).Znovu si držíme celé maso otevřenou dlaní a cítíme, kde řežeme. Prořízneme si otvor asi 3 cm a skrz něj v celém řízku kapsu -přiměřeně velikou, nezajíždíme moc k okrajům. Do kapsy pak vsuneme nápň. Pokud možno maso nesmíme nikde prožíznout. Když se stane, nevadí...