Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí kapsa se syrečkem

29. 5. 2007
ho

Kuřecí kapsa se syrečkem

3 kuřecí prsní řízky

2 syrečky kulaté

3 plátky anglické slaniny

sůl,pepř

hladká mouka,vejce- osolené-rozšlehané, strouhanka /na obalení

Kuřecí řízek očistíme,(není třeba ani klepat, nebo jen lehce a mírně) a podélně po delší straně rozkrojíme delším ostrým nožem tak aby spojená zůstala rovnější strana. Necháme spojeno asi jen na 1.5 cm při té rovnější straně. Dlaní přiklopíme celý řízek- přidržujeme si ho,řežeme vodorovně s prkýnkem  a cítíme, kde zrovna nůž řeže. .Rozevřeme jako knihu. Osolíme ze všech stran.Opepříme dle chuti.

Pokud je syreček moc vysoký- musíme jej rozpůlit. Jinak by se do masa nevešel.

Vložíme rozpůlený syreček zabalený do anglické.

Zavřeme a okraje řízku sklepeme paličkou k sobě -takový lem asi 1cm,jak to jde...- aby maso drželo u sebe.

Obrazek

Obalíme v mouce, vejci a srouhance a smažíme na pánvi. Předem olej rozehřejeme a dáváme až do rozpáleného. Z každé strany stačí tak 4 minuty. Nepřipálit, ale ani nesušit moc dlouho. Kuřecí je pak tuhé.

Syreček uvnitř se rozteče, takže když zakrojíme, je krásně  táhlý-" medový"  :-)

Podáváme s bramborem a tatarkou.

Dobrou chuť! 

Obrazek

                                      zapít pivem samozřejmě...

Obměna nápně : klasika- šunka, plátkový sýr

                          šunka, sýr a podušené žampiony-osolené

                         kapsu uvnitř můžeme vymazat hořticí

U těchto náplní řežeme kapsu od vyšší užší strany, špičatým nožem- vykošťovákem-je tenčí (širokým by to nešlo).Znovu si držíme celé maso otevřenou dlaní a cítíme, kde řežeme. Prořízneme si otvor asi 3 cm a skrz něj v celém řízku kapsu -přiměřeně velikou, nezajíždíme moc k okrajům. Do kapsy pak vsuneme nápň. Pokud možno maso nesmíme nikde prožíznout. Když se stane, nevadí...