Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kvásková vánočka

26. 1. 2016

moje první vegan kvásková vánočka z 500g mouky ,
bez žloutků v těstě Emotikona smile výborná, ikdyž nějak nechtěla kynout...a vůbec nechutná po kvásku nakysle, nebo chlebově! to mám radost. Chuťově se nedá srovnat s žádnou koupenou co jsem jedla. Je moc dobrá.
Vánočka z kvásku
Od uživatele Marie Vašek Čechovi
1 lžíce kvásku
500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
100 g cukr moučka
100 g tuk
2 žloutky ( vynechala jsem)
1/2 čl soli
1 vanilkový cukr
rozinky a mandle
-------------------------------------------------------------------------------------
100 g mouky + 100 ml mléka + kvásek se nachá přes noc rozkvasit.

Ráno smíchám kvásek se zbytkem mouky a mléka a nechám tak půl h. v klidu na lince.

- navážím a připravím ostatní suroviny.
Po půlhodině zadělám těsto se zbytkem surovin a nechám 45 min. kynout. (Je takové řídké, ale překládáním na pomoučeném stole se to napraví.)

Po 45ti min. popřekládám na pomoučeném stole a zase 45 min. kyne.
Překládám tak dlouho, dokud nemám pocit, že už z těsta budu moct v klidu vyválet ty nudle na pletení a nebude se mi to lepit ke stolu. (Na mouce těsto válet nejde). Já osobně jsem překládala 3*.

Po posledním překladu znovu nechám 45 min. kynout.
Po 45ti. min těsto stočím a rozdělím na 8 dílků a ty pak taky ještě stočím.

Válet nudle začínám od prvního stočeného a pak už jen zapletu.
Uložím na plech a nechám 2 hodiny přikryté kynout.

Po dvou hodinách potřeme bílkem, co nám zbyl a posypeme ještě podle chuti mandlema.
Vkládám do naplno vyhřáté trouby 250 st.. Po 5ti minutách stahuji na 220°C. Peču celkem asi 45 min. Na dně trouby jsem měla hrneček s vodou.

Řídíme se zkušenostmi se svou troubou. Já mám elektriku.
Hlídáme si barvičku a těsto špejlí.

kynuly 16 hodin v lednici a jsou lepší, než u klasického kynutí.

(JEDNA PANÍ PEKLA 220 – 10 MINT, 185 30 MIN

1891064_10200544101883340_692092269_n.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář