Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marokánky

22. 10. 2012

 

Marokánky

Doba přípravy surovin: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience:
  • 100 g kandovaného a sušeného ovoce (nesiřené) 
  • 120 g ořechů (mandlí, burských oříšků, vlašských ořechů) 
  • 80 g  třtinového cukru
  • 20 g másla
  • 40 g špaldové mouky jemné
  • 0,25 l polotučného mléka
  • čokoládu na vaření
Postup přípravy: V mléce  na mírném ohni rozpustíme cukr, mouku a máslo. Odstavíme z plotny a vmícháme nasekané sušené a kandované ovoce a nasekané oříšky. Na pečícím papíru tvoříme lžící marokánky, pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Marokánky poléváme čokoládou.