Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medové perníčky z žitné mouky

7. 12. 2012

 

Doba přípravy surovin: 30 minut
Doba pečení: 20 minut
Ingredience:
  • 56 dkg žitné mouky celozrnné
  • 36 dkg třtinového cukru ( nebo moučkového  - dle úvahy) 
  • 4 vejce
  • 5 dkg másla ( nebo sádla - prý je to s ním výborné) 
  • 4 lžíce medu 
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1 perníkové koření
  • citrónová kůra (chemicky neošetřeno)
Postup přípravy:

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto.  Je dobré nechat těsto třeba i několik dní v chladu odležet a před pečením znovu propracovat. Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

 

 

 

 Chutnají trochu jinak než klasické, hlavně díky jiné mouce. Je to jiný perník, ale za nás za všechny báječný perník. Nejsou tvrdé. Při pečení příliš nenabudou.