Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nádivka velikonoční- vegan (varianta č.1)

30. 4. 2015

Velikonoční nádivka co dům dal – podle Magdy  

vege-nadivka-2015.jpg                     
1 malá cibule 
2 plné hrti hlívy (byl to zbytek)
Zbytek cukety na malé kostičky( cca  vrchovaté 2 PL) 
6 rohlíků
260ml vody
 3PL vrchované OVESMILK ( sušené rostl.mléko)
1 kostka zeleninového bujonu
1 PL ne plná oliváče
Pepř
Majoránka 2ČL
Špetka libečku
Hrst čerstvých kopřiv
1 ČL Kurkuma 
Petžel kudrnka menší hrstka
Česnek 3-4 stroužky
3 PL Hraška  + 1 PL žitných klíčků - rozmíchané s vodou na hustší kaši (možná by ani nemuselo být) 
1 uzené tofu ( Sunfood třeba z Billy) 
Rostlinné párky, nebo jiná uzenina dle chuti
Trocha oleje na pánev a do pekáčku
Trocha strouhanky na vysypání pekáčku
celé mandle nahoru na pokladení

Pekáček 20 x 29 cm, výška 4 cm 
---------------------------------------------------
Dáme vařit vodu.  Odměříme 260 ml vroucí. 
Do většího hrnku dáme kostku bujonu, zalijeme trochou vroucí vody, rozmícháme, přidáme Ovesmilk  rozmícháme, oliváč a zbytek vody.
Rohlíky nakrájet na čtvtiny podélně a pak na menší kostky.  Dáme do mísy a smícháme s mléčnou směsí, promíchat a nechat rohlíky nasát. Párkrát po chvíli promíchat, ale nerozšmelcovat na kaši.
Cibuli nakrájíme na kousky, dáme na pánvičku a s hlívou chvilku osmažíme.  Po mírném ochladnutí přidáme k rohlíkům.  Pustíme troubu na 170 st. a necháme ji vyhřát.
Dáme vše ostatní : koření, česnek a bylinky, hrašku kterou rozmícháme s trochou vody na kašičku, párky či jinou uzeninu na kousky, uzené tofu na kostky.
Malý pekáček, nebo zapékací misku vytřeme olejem , vysypeme strouhankou. Nandáme směs, urovnáme a pečeme při 170-180 st. na horní dolní ohřev do zlatova cca 50 min. až má pěknou zlatavou barvu.
Po rozkrojení byla trochu mazlavá, tak jsem pekáček nechala ještě ve vyhřáté vypnuté troubě „sušit“ ale zapomněla jsem na ní  byla tam asi 45 min :D , ale už nebyla mazlavá a pěkně držela a na dně byla už zbarvená do zlatohněda.. Takže dobu a teplotu je třeba vyzkoušet a řídit se prostě barvou nádivky. 
Možná by se hraška dala i vynechat, když budou rohlíky pěkně nacucané….