Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pizza veganská

5. 1. 2019

Pizza vegan na plech, moje

200ml teplé vody

2 polévkové lžíce oleje

1čajová lžička soli

Špetka soli

400g pol. Mouky

1 sáček sušeného droždí

Do hnětače na 6-7 minut, rychlost 2

na zdobení: kečup, cibule, česnek, papriky, rajčata, žampiony, oregáno, sůl, uzené tofu, rostlinné párky....

Vyndám hák a nechám kynout 50 minut v teple, dokud pěkně nevykyne.

Rukama vytahám ve vzduchu  těsto do placky a rozprostřu na mělký plech. Dlaněmi rozprostřeme , aby bylo těsto stejně silné po celé ploše plechu.

Pomažu kečupem, potřu česnekem, posypu oreganem a dám nakrájenou cibuli, rajčata, papriku, žampiony + co lednice dá. Nastrouhám celé uzené tofu na větších slzách(okurkové struhadlo).

Dáme do rozpálené trouby péci na 230° 10minut horní a dolní ohřev, potom zmírním a dopékám při 180° ještě asi 10 -15 minut. Dokud nemá správnou barvu. Musí být zespodu zlatavá. Záleží jak vám peče trouba.

Pro plech o velikosti cca 40x36cm.

2016-03-09-20.41.17.jpg