Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vegan plněné bramborové knedlíky

20. 11. 2016

Večer si předem uvaříme 1kg brambor. (Čerstvě vařené jsou moc mazlavé.) Necháme vychladnout a ráno oloupeme, propasírujeme ručním lisem po babičce :) nebo nastrouháme. Přidáme hrubou mouku, dětskou krupičku, sůl a zpracujeme těsto. Z něho tvoříme kuličky stále stejné velikosti. Rozplácneme doprostřed dáme směs  na kostičky nakrájeného uzeného tofu (sunfood) prodávají např. v Bille- je tvrdší, lepší chuti a neteče z něho voda.+ 2 vege párečky, nebo salám, podle co máme. Předem dáme vařit velký hrnec s mírně osolenou vodou a začneme balit knedlíky.Zabalíme, zakulatíme a dáme na pomoučené prkénko. Když máme všechny knedle připravené, zavaříme je do osolené vody a vaříme cca 15 minut.

Jako přílohu uděláme co máme rádi, kyselé zelí syrové, dušené, špenát....

my si dali špenát dušený na cibulce + česnek, trochu smetany, sůl, pepř 

Na knedlíky jsem usmažila na mírném plameni velkou cibuli nakrájenou na kostičky na trošce olivového oleje.. Po usmažení jsem přidala ještě 2PL olivového oleje a tím jsme přelili knedlíky.

z tohoto množství bylo 5 porcí

2016-11-12-12.25.36.jpg