Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veka na chlebíčky ( vegan)

veganská chlebíčková veka, moc dobrá!
280 ml mléka
4 ČL oleje
1 ČL citronové šťávy (popř. citronky, limetky, ...)
2 ČL soli
0,5 ČL cukru
500 g hladké mouky
2,5 ČL sušeného droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

Přísady dáme do pekárny v pořadí, v jakém jsme zvyklí, tedy nejdříve tekuté, pak sypké a nakonec droždí.
na pekárně nastavíme program \"Těsto\"
Poté vykynuté těsto ještě trochu přepracujeme na pracovní desce, rozdělíme na poloviny a uděláme dva válečky - raději tenčí a delší, protože těsto má tendenci se při kynutí stahovat, a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.
Poté dáme péct orosené rozprašovačem vodou, do dobře vyhřáté trouby na 190° asi na dobu 25 minut, dolů nalít kvůli zapaření půl hrnečku studené vody - pěkně tím nakyne.

2014-12-24-20.53.00upsig.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář