Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční nádivka-vegan 2018 (varianta č.2)

31. 3. 2018

Nádivka vegan 2018

8 rohlíků na kostičky

260 ml vody

3 polévkové lžíce ovesného sušeného nápoje (nebo jiné sušené mléko)

1,5 polévk. lžíce olivového oleje

pepř, troška soli- ochutnat

1/3 čl kurkumy

3-4 stroužky česneku utřené se solí

1 vrchovatá polévková lžíce majoránky

2 hrsti nakrájené zelené petrželky, kopřiv popence...

syrové žampiony dle chuti ( já zbytek z lednice dala 7 kusů menších) jinak lze použít i hlívu, kterou jsem letos nesehnala

1 ks uzené tofu na menší kostičky

2 ks párků nakrájené na půl kolečka

olej na potření a na vymazání pekáčku

strouhanka na vysypání pekáčku

kdo chce - mandle na pokladení (nemusí být)

-----------------

 V rendlíku ohřejeme vodu, přidáme sušené mléko, kostku bujonu, kurkumu, olej, pepř. Sůl podle chuti- raději opatrně- ochutnáváme.

Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do velké mísy. Pokropíme vzniklou tekutinou a dobře promícháme. Necháme odpočívat, aby se rohlíky pěkně nasákly. Občas promícháme. Pokud je směs po 15-20 minutách stále sušší, postříkáme několikrát vodou a znovu mícháme. Rohlíky by měly být nasáklé, ne suché. 

Přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme.

Malý pekáček vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a nandáme směs. Uhladíme lžící a pěkně potřeme povrch olejem, aby při pečení pěkně zezlátla.( můžeme klidně rukou)

Kdo chce můžeme poklást loupanými mandlemi na povrchu.

Pečeme cca 50-60 minut. Nejdříve 15 min na 200 stupňů, potom zmírníme  a na 160 st. C dopékáme do zlatavé barvy.

Jíme teplou i studenou s kyselou okurkou. Dobrou chuť!

20180331_194035-1-.jpg