Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kurkumin

29. 10. 2016

Kurkumin a jeho vliv na naše zdraví (komerční sdělení)

22.04.2011
Představte si přírodní látku tak chytrou, že dokáže odlišit rakovinovou buňku od buňky zdravé, tak silnou, že může zastavit škodlivé chemické procesy v těle a dokáže potlačit vznik rakoviny už v jejím počátku. Kurkumin mám takovou moc a jeho účinky proti rakovině jsou tak příznivé, že se farmaceutické společnosti snaží o jeho výrobu jako léčiva. Kurkumin je toto všechno a ještě mnohem více.

Kurkumin je světložlutý flavonoid, který se vyskytuje v kořenech zázvoru. Získává se hlavně extrakcí z podzemní hlízy (pakořene) různých druhů zázvorových rostlin rodu kurkuma. Extrakcí získaný kurkumin a ostatní kurkuminoidy, které jsou součástí výživového doplňku Kurkumin Komplex, mají společnou chemickou strukturu, podobné vlastnosti i účinky na lidský organismus. Pokud by byl kurkumin léčivem, oslavoval by se jako jeden z nejlepších vynalezených léků proti rakovině. Jeho uplatnění je široké a jeho účinky jsou známy i v jiných oblastech.



K velmi příznivým a významným účinkům kurkuminu patří jeho vliv na trávicí ústrojí. Zlepšuje trávení tím, že podporuje žaludeční činnost, činnost jater a žlučníku. Zvyšuje tvorbu a vylučování žlučových kyselin a tím napomáhá trávení stravy bohaté na tuky.



Výsledkem silné antioxidační schopnosti kurkuminu je jeho protinádorové působení. U lidí byla doposud kurkuma použita s výbornými výsledky u rakoviny hrubého střeva a prostaty. Kurkumin, jako antioxidant, je vhodný nejen při nádorových onemocněních, ale i při infekčních zápalech jater a toxickém poškození jater.



Využití kurkumy a jejich extraktů kurkuminu je v medicíně poměrně rozsáhlé. Vyzkoušejte jejich příznivé účinky i vy a vylepšete si jimi své zdraví.



Přípravek Kurkumin Komplex naleznete v naší nabídce.