Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rady pro lepší život

Rady pro lepší život

UČTE SVÉ DĚTI

Tyto pravdy učte své děti.

Učte své děti, že ke štěstí nepotřebují nic vnějšího - žádného člověka, žádné místo, žádnou věc - neboť opravdové štěstí najdou ve své duši. Učte je, že jsou soběstační. Učte je to a dáte jim dobrou školu.

Učte své děti, že neúspěch je fikce, že každá snaha je úspěch, že každé úsilí dosahuje vítězství. Učte je to a dáte jim dobrou školu.

Učte své děti, že jsou v hlubokém spojení se všemi lidmi a že nejsou nikdy odděleny od Boha. Učte je to a dáte jim dobrou školu.

Učte své děti, že žijí ve světě nesmírné hojnosti, ve kterém je dostatek pro všechny. Učte je, že největší štěstí spočívá v dávání, nikoliv hromadění věcí. Učte je to a dáte jim dobrou školu.

Učte své děti, že mohou žít důstojným životem, aniž něco musejí dělat a aniž něčím musejí být, učte je, že s nikým nemusejí soutěžit, neboť Bůh dává své požehnání všem. Učte je to a dáte jim dobrou školu.

Učte své děti, že nikdy nebudou souzeny, že se nemusejí bát něco zkazit a že se nemusejí snažit být "lepší", aby si zasloužili lásku Boží. Učte je to a dáte jim dobrou školu.

Učte své děti, že důsledky a trest nejsou totéž, že smrt neexistuje a že Bůh nikdy nikoho neodsoudí. Učte je to a dáte jim dobrou školu.

Učte své děti, že láska si neklade žádné podmínky, že nemusejí mít strach, že je přestanete milovat a že jejich vlastní láska je ten největší dar, jaký mohou dát světu. Učte je to a dáte jim dobrou školu.

Učte své děti, že být jiný, neznamená být lepší, učte je nepovyšovat se nad druhé a přijímat lidi takové, jací jsou. Učte je to a dáte jim dobrou školu.

Učte své děti, že neexistuje nic, co nemohou dělat, že víru v nevědomost lze odstranit a že nikdo nepotřebuje nic, než si uvědomit, čím opravdu je. Učte je to a dáte jim dobrou školu.

Tohle všechno je učte svými činy, nikoli pouhými slovy. Neboť děti napodobují to, co děláte a stanou se tím, čím jste vy.

Jděte a učte tyto pravdy své nejen své děti, ale všechny lidi a všechny národy. Neboť všichni lidé jsou vaše děti a všechny národy jsou vaším domovem, když se vydáte na cestu k dokonalosti.

Je na čase ukázat světu nádhernou vizi, vizi všech lidí, kteří opravdu hledali, kteří opravdu milovali a kteří si uvědomovali jednotu Života.

Jakmile si to uvědomíte, nikdy nebudete spokojeni s ničím menším. Jakmile to jednou ucítíte, budete to chtít sdílet se všemi, které milujete.

Neboť tohle je Realita, a ta je naprosto odlišná od vašich falešných představ.

(N. D. WALSCH)

Alicia Hamm - šamanka tradice kmene Lakotů a Hopiů

Myslím, že bych mohla něco vzkázat, protože vidím mnoho lidí, kteří si stěžují a cítí se špatně, jsou v depresích a jsou negativní. A kdybych jim měla dát nějakou radu, řekla bych:
"Začněte říkat DĚKUJI.
Máte střechu nad hlavou, máte šaty, snědli jste tolik malých chlebů, že byste s nimi mohli naplnit celý dům.
Matka Země vás krmila rostlinami, ovocem, šťávami, zvířaty, rýží, medem.
Dostávali jste toho doposud hodně, měli jste učitele, rodiče, máte přátele.
Můžete chodit, dýchat, cítit, kolem sebe máte krásu.
Když se podíváte na své tělo, co pro vás dělají vaše plíce, co pro vás dělá vaše srdce...
A nepotřebujete nic k tomu, abyste jen tak poseděli a byli živí, tak za to PODĚKUJTE. To je velký dar od Matky Země a Velkého Ducha.
JSTE ŽIVÍ. UCTÍVEJTE SVŮJ ŽIVOT. A BUĎTE ŠŤASTNÍ."